Ingrediënten:
- 250 gram in blokjes gesneden
vruchtvlees van pompoen
- 50 ml water
- 2 eieren
- 250 gram margarine
- 200 gram bruine suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 buisje vanillearoma
- snufje zout
- 1/4 theelepel kaneelpoeder
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 375 gram bloem
- 2 afgestreken tl bakpoeder
- 100 ml melk
- 150 gram rozijnen
|
Bereidingswijze:
- Pompoenvruchtvlees met
water zacht koken.
- Pureren met staafmixer.
- Margarine in mengkom met de
mixer op de hoogste stand schuimig kloppen.
- Na elkaar de suiker,
vanillesuiker, vanillearoma,zout en kruiden erdoor kloppen,
tot een gebonden massa ontstaat.
- Dan de eieren en
pompoenpuree erdoor roeren.
- Meel en bakpoeder mengen,
zeven en met de melk door het botermengsel kloppen.
- Als laatste de rozijnen
erdoor roeren.
- Steek telkens 2 vormpjes in
elkaar en zet die op de bakplaat.
- Verdeel hierin het beslag.
- Bakken: hetelucht 160 graden
C, zonder voorverwarmen/ conventioneel: 180 graden, ca. 35
minuten.
- Af laten koelen, en
bestrooien met poedersuiker.
|