Ingrediënten:
- 1 grote pompoen
- 2 eetlepel olie
- 1 dunne prei
- 1 teentje knoflook; geperst
- 100 gram champignons; in
plakjes
- 1 stukje gemberwortel;
geraspt
- zout en peper
- chilipoeder
- 2,5 dl groentebouillon
- 100 gram tomatenpuree
- 1 kleine pot witte bonen
- maizena
- 3 eetlepels peterselie
|
Bereidingswijze:
- Snijd de bovenkant van
de pompoen af en verwijder de pitten
- Hol de pompoen uit met een
lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes
- Verhit de olie en smoor
hierin de prei, knoflook en champignons
- Doe de geraspte
gemberwortel, zout en specerijen erbij
- Voeg de groentebouillon, de
tomatenpuree, de pompoenblokjes en de witte bonen toe
- Laat in 15 min langzaam gaar
worden
- Voeg op het laatst de
peterselie toe
- Bind het mengsel met maizena
tot de dikte van een ragout en vul hiermee de uitgeholde
pompoen
|